Dublin ve Çevresinde Görülecek Yerler

Dublin ve çevresinde gezmek istediğiniz yerleri sıralamanız, turist olarak geldiyseniz kısıtlı vaktinizi iyi kullanmanız açısından çok faydalı olacaktır. Listelediğiniz yerlerin önem sırasını, internette okuduğunuz yorumlar ile verilen puanlara göre düzenleyebilirsiniz. Aşağıda benim en beğendiğim ve gezmenize değeceğini düşündüğüm yerleri bulabilirsiniz:

1) Book of Kells

Trinity College içinde bulunan Book of Kells, içinde çok eski yazıtları da bulunduran, dünyanın en eski kütüphanelerinden biri. Girişi bazen kalabalık olsa da internet bilet fiyatları aynı: Öğrenci 10€, Tam 13€.

2) Irish Whiskey Museum

Irish Whiskey Museum, ziyaretçilerine her yarım saatte bir viskinin tarihçesini içeren interaktif bir anlatımın ardından 4 farklı viski tadımı sunuyor ve viski bardağı hediye ediyor. Öğrenci 18€, tam 20€. Groupon.ie’den indirim fırsatı bulunabilir.

3) The Temple Bar

150 yıllık geçmişi olan The Temple Bar’da, envai çeşit bira bulunuyor ve her akşam canlı İrlanda halk müziği çalınıyor! 114 saat durmadan şarkı söyleme rekoru da burada kırılmış. Pub’ın bulunduğu mahallenin adı da Temple Bar, aman karıştırmayın.

4) Natural History Museum

Merrion Street’te bulunan Doğa Tarihi Müzesi’ne giriş ücretsiz ve müze saat 17’ye kadar açık. Pazartesi günleri ise tamamen kapalı.

5) Jameson Distillery

Jameson Distillery Müzesi’nde oldukça interaktif bir anlatımla, farklı üretim yöntemlerini ve arpa çeşitlerini bizzat koklayarak keşfediyorsunuz. Viski tadımı ve tur bittikten sonra alacağınız bir kadeh viski fiyata dahil. Bow St. Experience isimli standart tur için tam 20€, öğrenci veya 60 yaş üstü 16€ ödemelisiniz.

6) Molly Malone Heykeli

17. yüzyılda yaşadığı rivayet edilen seyyar satıcı Molly Malone’un, Grafton Street’in köşesinde bir heykeli bulunuyor. Kendi adıyla anılan anonim halk şarkısı, Dublin’le özdeşleşmiş durumda:

“Alive, alive, oh
Alive, alive, oh
Crying “cockles and mussels, alive, alive, oh 🎵🎵🎵”

IMG_20180131_133556

7) The Little Museum of Dublin

The Little Museum of Dublin’de 1800’lerden günümüze, hem Dublin hem de İrlanda tarihi interaktif bir şekilde ziyaretçilere aktarılıyor. DoDublin firmasına ait, yeşil renkli hop on hop off otobüslerle şehir turu yaparsanız, müze durağında otobüs şöföründen ücretsiz giriş bileti talep edebilirsiniz. Müzeye giriş tam 10€, 60 yaş üstü veya öğrenci 8€.

8) Liffey Nehri

Zaten illa ki göreceksiniz ancak belirtmeden geçmek istemedim. Çok acılar ve ölümler görmüş olan Liffey Nehri’nin isminin, ironik bir şekilde hayat anlamına gelen Liphe kelimesinden türediği söyleniyor.

9) Powerscourt Şelalesi

Şehir karmaşasından sıkıldıysanız, 14 €’ya günlük araç kiralayıp, 45 dakika mesafede bulunan ve İrlanda’nın en büyüğü olan Powerscourt Şelalesi’ne gidebilirsiniz. Araç girişi ücretsiz, kişi başı tam 6 €, öğrenci veya 60 yaş üstü 5,5 €

10) Howth

Dublin’in Sarıyer, Çınarcık ve Marmara Ereğlisi karışımı olan ama aynı zamanda hiçbirine benzemeyen tatil beldesi Howth, gittiğinizde ne demek istediğimi anlayacağınız çok güzel bir yarımada 😀 Buraya giden belediye otobüsü bulabilirsiniz, bisikletle de gitmek mümkün.

11) Guiness Storehouse

Guiness birasının ilk üretim tesisi olan yerleşke, şu an müze olarak hizmet veriyor. Koca fabrika tam anlamıyla bir yaşayan müze durumunda ve geziniz boyunca farklı bölümlerde farklı alanlara değiniliyor. Arpadan alkol üretimiyle başlayan serüven, Guiness’in tarihine, savaşlar sırasında yaşadığı zorluklara, teknolojiyi ve ulaşım sektörünü nasıl yönlendirdiğine değinerek devam ediyor. Kat kat yükselerek ilerlediğiniz müzede, en sonunda kulenin en tepesindeki bara ulaşılıyor. Bu barda gezi biletinize dahil olan biranızı yudumlarken, Dublin şehrini panoramik olarak izleme fırsatı bulabilirsiniz.

Bilet fiyatları gişeden alırsanız tam 25 Euro, öğrenci veya 60 yaş üstü 20 Euro iken, internet sitesinden rezervasyon ile satın alırsanız, gidiş saatine göre 17,5 Euro’ya kadar düşen fiyatlarla bilet bulabilirsiniz. Giriş saati internet satışına özel bir durum. Gişeden bilet alırsanız hemen gezmeye başlayabilirsiniz.

12) Phoenix Park

Phoenix Park, Dublin’in en geniş parkı olmakla birlikte, New York’taki Central Park’tan daha büyük. İçinde hayvanat bahçesi barındıran park, aynı zamanda bir doğa koruma alanı. Arazide serbest dolaşan geyikler görmeniz mümkün, bu nedenle parkın içinde ana yol haricinde ışıklandırma bulunmuyor. Kışın çok fazla rağbet görmeyen park, yarın çeşit çeşit aktiviteye ve konserlere ev sahipliği yapıyor.

DCIM100MEDIADJI_0111.JPG

Yorum bırakın